Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Állatgyógyászat

A lézerek koherens, nagy intenzitású fénye a sejtekben egy sor egyébként nem, vagy csak nehezen, lassan meginduló folyamatot indukál, ezekben mintegy katalizátorként hat. Eredménye a gyorsabb sejtszaporodás, a revascularizáció gyorsulása, a gyulladások, ödémák csökkenése, fájdalomcsillapítás és helyi immunstimuláció. Felgyorsul a sebgyógyulás, szebbek lesznek a seb nyomán keletkező hegek, csillapul a kezelt állat fájdalma, könnyebbé válik a beteg testrész mozgatása.

Az állatgyógyászatban elsősorban sebek, másodsorban ízületi problémák esetében használnak lézert, de versenylovak ízületi és izomsérülései kezelésére világszerte alkalmazott és kedvelt megoldás a lézerterápia.

A felületek kezelésénél, a sebgyógyulás gyorsításánál elsősorban a piros fénnyel dolgozó lézerberendezések ajánlottak. Amennyiben a kezelést akár 5–6 mm-re a bőr felszíne alatt kell végezni, akkor – az állatok erősebb, pigmentáltabb bőrszerkezete miatt – infralézer használata javasolt.

Rendelőben elsősorban asztali lézerkészülék indokolt, míg külső helyszínen történő kezelésekhez inkább a célnak megfelelő kézilézerek ajánlottak.

Bár a lézerkészülék teljesítményének nagysága a kezelés minőségére nincsen hatással, a kezelési idő hosszát jelentősen befolyásolja. Minél nagyobb tehát a készülék teljesítménye, annál rövidebb időt igényel a terápia mind a kezelt állat, mind az orvos számára.