Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Asztali készülékek

Mikor válasszon asztali készüléket? Akkor, ha

 •  állandó helyen végzi a kezeléseket,
 • jelentősebb a páciensforgalom,
 • későbbiekben bővíthető készüléket keres.

 A Gyógylézer Család asztali készülékei az OPTIKOP lézercsalád tagjai. A lézercsalád kétféle vezérlőt (KLSV és BilightV) és háromféle kezelőfejet (egydiódás, kétdiódás és hatdiódás változat) tartalmaz. Akárcsak a kézilézerek esetében, itt is mindenfajta lágylézeres kezeléshez meg lehet találni a megfelelő eszközt. 

KLS típusú vezérlő és lézer-kezelőfejek

KLSAz Optikop lézercsalád KLS típusa két részből áll: a vezérlőelektronikából és a kezelőfejből. A készülék három kezelőfej vezérlésére alkalmas: egy piros lézert, egy infralézert és egy lézerzuhanyt kezel és lát el energiával a vezérlőegység. Ebben az egységben lehet váltani a kezelőfejek között, ebben van a dózist beállító, mérő és kijelző rész, a figyelmeztető hang- és fényjelzés, a modulációs frekvenciák váltása, a kulcsos kapcsoló és a kezelést leállító stop gomb is. A vezérlés folyamatosan ellenőrzi a beépített akkutelep állapotát és kijelzi, ha töltésre van szükség.

A kezelőfej tartalmazza a lézerfényt kibocsátó lézerdiódát, amely 30, 50, 100 vagy 150 mW maximális teljesítményű piros, illetve 50, 100, 200, 400, vagy 500 mW maximális teljesítményű infravörös fényű lehet. A 500 mW teljesítményű infralézer-fej óriási előnye, hogy ezzel a kezelési idő lényegesen lerövidíthető, hiszen 2 másodperc alatt tud 1 J dózist leadni!

A kezelőfej optikája (200 mW teljesítményig) fókuszálja a lézerfényt, amely így alkalmas lesz mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére. (A 4-500 mW-os kezelőfej természetesen csak defókuszáltan készül.) A kezelőfejre kétféle felét illeszthető. Az u.n. kontakt kezelési feltét segítséget ad a pontszerűen végzendő kezelés elvégzéséhez, a másik feltét, az u.n. száloptika csatolókúp, amelyhez a testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák illeszthetők.

 A vezérlés a szokásos szolgáltatásokat nyújtja: a készülék folyamatos és időzített üzemmódban működtethető, működés közben a szabványos hangjelzést adja. Az időzítés a kiadott dózishoz kötődik: a készülék 1 és 10 J dózis között öt lépcsőben beállítható és a beállított dózis elérése után kikapcsol. A kezelési idő múlását az előlapon lévő LED-sor jelzi.

A szokásos szolgáltatásokon túlmenően a készülék beépített teljesítménymérőt is tartalmaz. Ez közvetlenül mutatja a lézerdióda kimenő teljesítményét. Mivel ez számos részegység helyes működésétől függ, a teljesítményjelző egyfajta hibaindikátorként is működik.

A vezérlőelektronika univerzális jellegű, vagyis a kezelőfejek egyszerre csatlakoztathatók, de természetesen egy időben csak az egyik működhet. Ily módon egy vezérlőegységgel pirosfényű és infralézer is meghajtható és a kezelés jellegének megfelelően alkalmazható. A 6 db lézerdiódát tartalmazó lézerzuhanyt ellátó tápegység is beépített. Ezért a készülék vezérlőegysége alkalmas lézerzuhany vezérlésére is (6×20, 30 vagy 50 mW piros lézerdióda, vagy 6×50, 6×100, ill. 2×500+4×100 mW infralézer-dióda). A lézerzuhannyal kb. 10-12 cm² felület egyidejű kezelése oldható meg.  Az akupunktúrát is végző orvosok munkáját segítik a készülékbe beépített modulációs frekvenciák, azaz a 7 Nogier-frekvencia és az ún. alfa-frekvencia.

 A készülék beépített akkumulátorteleppel működik, amely feltöltött állapotban mintegy egyórányi kezelést biztosít. Természetesen a készülékhez mellékelt hálózati adapterrel tölteni lehet az akkumulátort, vagyis a folyamatos működtetés is biztosított.

 A KLS típusú lézerek tartozéka a már említett hálózati adapter mellett a hordtáska, az akupunktúrás feltét (kontaktkezelésekhez), a száloptika-csatolókúp, valamint minden fejhez 1 db tetszés szerint választható száloptika. Az Optikop lézerek közül ez az a lézertípus, amely a világszerte legelterjedtebb készülékek tulajdonságaival is rendelkezik, így minden általános igény kielégítésére alkalmas.

Javasolt felhasználók köre
A készülék lényegében minden lágylézerkezelés elvégzésére alkalmas, ezért ajánljuk reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak, sportorvosoknak, háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak. Ezen túlmenően jól tudják használni gyerekorvosok, fül-orr-gégészek, urológusok, szinte minden orvosszakmában megvan a helye.
Műszaki adatok
 • felszíni kezeléshez: 30, 50, 100, 150, 350 mW piros lézer; 120, 180, 300, 600 mW piros lézerzuhany,
 • mélyebb kezeléshez: 50, 100, 200, 400, 500 mW infralézer; 300, 900, 1500 mW infra lézerzuhany.
Méretek (természetesen az összméret attól függ, hogy hány és milyen kezelőfejet csatolunk a vezérlőhöz)
 • vezérlő: 24×24×12 cm, 1,15 kg
 • kezelőfejek (200 mW-ig): Ø 20 mm×150 mm, 120 g (0,12 kg)
 • kezelőfejek (4-500 mW): Ø 30 mm×190 mm, 140 g (0,14 kg).
Tartozékok
 • hordtáska,
 • tartótálca,
 • egészségügyi hálózati adapter,
 • 2 feltét,
 • 2 db száloptika/kezelőfej (200 mW-ig),
 • üvegszál-optika (opcionális).

Vissza a lap tetjére 

 Bilight típusú vezérlő és lézer-kezelőfejek

 BilightA Bilight típusú készülékek a lágylézerek legfejlettebb generációjához tartoznak. A készülék két alapvető részből áll: a vezérelőelektronika és a kombinált kezelőfej. A kezelőfej háza ütésálló, anyagában színezett, eloxált alumínium.

A kombinált kezelőfej egy infralézert és egy piros lézert tartalmaz (max 300 mW összteljesítményig). A beépített optika közös sugármenet mentén fókuszálja a lézerfényeket, így a készülék mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére alkalmas minden üzemmódban. A kombinált fej további előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényeihez, azaz mind a kisebb behatolási mélységű, elsősorban felületen dolgozó piros lézerfényt (pl. lábszárfekély), mind a nagyobb behatolási mélységű infra lézerfényt (pl. reumatológia) hasznosítani tudja. Emellett mélységi és felületes kezelés együttes igénye esetén (pl. foggyökér és az íny gyulladása) a szinergikus hatás is érvényesül. A kombinált kezelőfej 30, 50, vagy 100 mW-os piros lézert és kívánság szerint 50 vagy 100, 150 vagy 200 mW-os infralézert tartalmaz.

A kezelőfejhez természetesen csatlakoztathatók a különböző testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák is: így pl. szájban, fülben, hüvelyben, stb. is megoldható a szükséges terápiás beavatkozás. A vezérlőelektronika beépített célszámítógépe a benne lévő program segítségével számos szolgáltatást nyújt, amelyek megkönnyítik az orvos munkáját. Első helyen kell megemlíteni a rendkívül egyszerű dózisbeállítást: egyéb típusoktól eltérően ez a készülék „tudja”, hogy milyen teljesítményű kezelőfej csatlakozik a vezérléshez, így a felhasználónak csupán a kívánt kívánt kezelési dózist kell beállítania a készüléken. A beállítás pontossága 0,1 J, aminek  bizonyos esetekben (pl. neuralgiák) nagy jelentősége van. A dózis beállításakor a készülék előlapján lévő kijelzőn a kezelési idő látható, „visszaszámláló” üzemmódban, azaz a kezelés során minden pillanatban látható a még hátralévő kezelési idő. Kezelés közben a készülék bármikor leállítható és újraindítható, akár a dózis módosításával együtt is. A számítógép mindig a helyes időt állítja be és jelzi ki.

Az akupunktőrök kedvéért külön akupunktúra állása is van a készüléknek, amikor csak az esetleges modulációs frekvenciát kell beállítani (ez lehet alfa-frekvencia, vagy a szokásos hét Nogier-frekvencia egyike).

 A készülékhez a nagy felületek kezelését segítő, 6 lézerdiódát tartalmazó lézerzuhany is csatlakoztatható. Ez lehet a felületi kezelésre szolgáló piros lézerfényt sugárzó, vagy a vázizomrendszer kezelésére szolgáló, infralézert sugárzó eszköz. Ennek vezérlését is ellátja az elektronika, azaz  ebben az esetben is közvetlenül a dózisokat kell beállítani. A vezérlőegység tartalmazza a lézerzuhany tápegységét és vezérlőegységét, de kívánságra (pl. fogorvosi felhasználás esetén) ezek kihagyhatók. Ugyanezen aljzathoz vagy kívánságra külön beépített csatlakozóhoz illeszthető a KLSF-400, vagy KLSF-500 típusú, 400, vagy 500 mW teljesítményű infralézer-fej, ami elsődlegesen reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak előnyös, mivel ezzel a kezelési idő lényegesen lerövidíthető, hiszen kb. 2 másodperc alatt tud 1 J dózist leadni!

 A készülék a hozzáadott hálózati adapterről, vagy a beépített akkumulátortelepről működtethető. Ez utóbbi esetben kezelőfejjel kb. 3 óra, lézerzuhannyal, vagy KLSF-500 típusú kezelőfejjel kb. fél óra kezelési idő biztosított. Az elektronika rendszeres hibaellenőrzést végez a készüléken, ami többek között a lézerdiódák kimenő teljesítményének ellenőrzését is jelenti. Így a készülék hibás működése szinte kizárt.

Javasolt felhasználók köre

A készüléket elsősorban fogorvosoknak ajánljuk, de – miután igény szerint nem csak a kombinált kezelőfej illeszthető a vezérlőhöz – minden felhasználó, aki a KLS lézert tudja használni, választhatja az igényesebb kivitelű Bilightot is. Így javasoljuk reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak, sportorvosoknak, háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak. Ezen túlmenően jól tudják használni gyerekorvosok, fül-orr-gégészek, urológusok, szinte minden orvosszakmában megvan a helye.

Műszaki adatok
 • felszíni kezeléshez: 30, 50, vagy 100 mW piros lézer a kombinált fejben; 120, vagy 180, vagy 300 mW piros lézerzuhany,
 • mélyebb kezeléshez: 50, 100, 150, vagy 200 mW infralézer a kombinált fejben, 4-500 mW infralézer-kezelőfej; 300, 900, vagy 1500 mW infralézer-zuhany.
Méretek:
 • vezérlő: 24×24×12 cm, 1,15 kg,
 • kezelőfejek (200 mW-ig): Ø 20 mm×150 mm, 120 g (0,12 kg),
 • kezelőfejek (4-500 mW): Ø 30 mm×190 mm, 140 g (0,14 kg),
 • kombinált fej 30×140×16 mm, 100 g (0,1 kg).
Tartozékok
 • hordtáska,
 • tartótálca,
 • egészségügyi hálózati adapter,
 • 2 db feltét,
 • 2 db száloptika a kombinált kezelőfejhez,
 • üvegszál-optika (opcionális).

 Vissza a lap tetjére

 Lézerzuhany

lézerzuhanyA nagyobb felületek (pl. sebek), vagy nagyobb felületen keresztül elérhető szövetek (pl. glutális izomzat) kezelését segíti a lézerzuhany. Ez 6 lézerdiódát tartalmaz olyan elrendezésben (egy kör kerülete mentén 4 lézerdióda, a közepében 2 lézerdióda), hogy nagyjából 10 cm²-nyi felületet sugároz be egyszerre. A lézerfény nyíló nyalábja miatt ez az érték kb. 1 cm távolságból végezett kezelés esetén helyes. Mindazonáltal egy-egy kezelési felület – a biostimulációs hatás biológiai terjedésének megfelelően – a kezelőfej méretével megegyező, azaz a kezelési idő leteltével a kezelőfej teljes terjedelmében áttehető a következő kezelendő felület fölé. Ezen a módon a nagyobb felületet kevesebb lépésben, vagyis rövidebb idő alatt lehet kezelni.

A lézerdiódák lehetnek piros lézerfényt sugárzóak (640–690 nm tartomány), ekkor a felület kezelésére szolgál az eszköz, vagy infra lézerfényt sugárzóak (780–840 nm), ekkor a mélyebben fekvő szövetek kezelését segíti.
A lézerdiódák teljesítménye különböző lehet (30, 50 és 100 mW a piros tartományban és 50, 150, 500 mW az infratartományban), de alapesetben mindegyik egyforma. Természetesen speciális igény esetében lehetőség van különböző teljesítményű, esetleg különböző hullámhosszú (piros, infra) lézerdiódák beépítésére is.

A zuhanyfej lézerdiódákkal ellentétes oldalán található az indítógomb, melynek megnyomásával a lézersugárzás beindul és az előre beállított dózisnak megfelelő ideig tart. Az ugyanezen oldalon lévő, piros fényű LED jelzi a hibátlan működést. Bármilyen hiba következtében fellépő alacsony teljesítmény esetén a LED kialszik, jelzi a hibát.
A lézerzuhany csatlakoztatható a KLSV, vagy a Bilight vezérlő- és tápegységhez. A vezérlők ennek megfelelően tartalmazzák a lézerzuhany tápegységét is. A készülékek beállítása biztosítja, hogy a vezérlőegységek kezelik mindegyik fajta lézerzuhanyt, vagyis a dózisok ekkor is beállíthatók a készülékeken. A dózisbeállítás mindig az 1 cm²-re jutó időtartamra vonatkoztatott. Ez természetesen Bilight készüléken közvetlenül is látszik (a beállított dózis és a kezelési idő közvetlen kijelzésén keresztül), a KLSV vezérlőn csak egy kis számolással követhető.

A lézerzuhanyok kivitele olyan, hogy igény esetén beállítható tartókarra helyezhető, hogy az esetlegesen hosszú idejű kezelést megkönnyítse.

Javasolt felhasználók köre

Minden lágylézer-kezeléshez ajánljuk, ahol nagyobb felület, nagyobb méret kezelésére van szükség

Műszaki adatok
 • felszíni kezeléshez: 120, 180, 300 mW piros lézerzuhany,
 • mélyebb kezeléshez: 300, 600, 1500 mW infralézer-zuhany.
Méret:
 • nyél: 2×4×10 cm + Ø 80×40 mm fej, 300 g (0,3 kg).

Vissza a lap tetjére

TriKombi Lézer(7 W-os sebészeti lézer és lágylézer kombinált fej) 

 

A TriKombi lézer egy olyan fogorvosi lézer, amely a fogorvosi gyakorlatban alkalmazott mindhárom, optimális hullámhosszon működő lézert egyszerre tartalmazza:

 • sebészeti lézer az invazív beavatkozásokhoz: 980 nm, 7 W,
 • piros lézer a lágylézer-terápia lágyszöveti alkalmazásaihoz (pl. mucosa): 660 nm, 150 mW,
 • infralézer a lágylézer-terápia keményebb szöveti alkalmazásaihoz: 810 nm, 300 mW.

A készülék egyedülálló tulajdonsága, hogy beépített teljesítménymérővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a száloptikán leadott teljesítmény azonnali ellenőrzését.

A kombinált kivitelű (két lézerdióda, azaz egy piros és egy infralézer-dióda van benne) lágylézer-kezelőfej vezeték nélkül kapcsolódik a központi vezérlőhöz, a köztük lévő távolság több méter is lehet. A kombinált kivitelnek köszönhetően a piros és az infra hullámhossz szinergikus hatása is érvényesíthető!

A központi vezérlőhöz a sebészeti egység mellett egyszerre két, vezeték nélküli lágylézer-kezelőfej is kapcsolható, így egy készülékkel párhuzamosan három székben végezhetőek a lézeres kezelések.

Javasolt felhasználók köre

Fogorvosi beavatkozásokhoz ajánljuk. 

Műszaki adatok
 • sebészeti lézer az invaziv beavatkozásokhoz: 980 nm, 7 W,
 • piros lézer a lágylézer-terápia lágyszöveti alkalmazásaihoz (pl. mucosa): 660 nm, 150 mW,
 • infralézer a lágylézer-terápia keményebb szöveti alkalmazásaihoz: 810 nm, 300 mW.
Méret: 
 • 2×4×10 cm nyél + Ø 80×40 mm fej, 300 g (0,3 kg).
Tartozékok
 • hordtáska,
 • tartótálca,
 • egészségügyi hálózati adapter,
 • 2 feltét,
 • 2 db száloptika a kombinált kezelőfejhez,
 • üvegszál-optika (opcionális).

Vissza a lap tetjére