Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mailcímre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Asztali készülékek

Mikor válasszon asztali készüléket? Akkor, ha

 


• állandó helyen végzi a kezeléseket,
• jelentősebb a páciens-forgalom,
• későbbiekben bővíthető készüléket keres.
 
A Gyógylézer Család asztali készülékei az OPTIKOP lézercsalád tagjai. A lézercsalád kétféle vezérlőt (KLSV és BilightV) és háromféle kezelőfejet (egydiódás, kétdiódás és hatdiódás változat) tartalmaz. Akárcsak a kézilézerek esetében, itt is mindenfajta lágylézeres kezeléshez meg lehet találni a megfelelő eszközt. 
 
 
KLS típusú vezérlő és lézer-kezelőfejek

KLSAz Optikop lézercsalád KLS típusa két részből áll: a vezérlő-elektronikából és a kezelőfejből. A készülék három kezelőfej vezérlésére alkalmas: egy piros lézert, egy infra lézert és egy lézerzuhanyt kezel és lát el energiával a vezérlőegység. Ebben az egységben lehet váltani a kezelőfejek között, ebben van a dózist beállító, mérő és kijelző rész, a figyelmeztető hang- és fényjelzés, a modulációs frekvenciák váltása, a kulcsos kapcsoló és a kezelést leállító stop gomb is. A vezérlés folyamatosan ellenőrzi a beépített akkutelep állapotát és kijelzi, ha töltésre van szükség.

A kezelőfej tartalmazza a lézerfényt kibocsájtó lézerdiódát, amely 30, 50, 100 vagy 150 mW maximális teljesítményű piros, illetve 50, 100, 200, 400, vagy 500 mW maximális teljesítményű infravörös fényű lehet. A 500 mW teljesítményű infralézer-fej óriási előnye, hogy ezzel a kezelési idő lényegesen lerövidíthető, hiszen 2 másodperc alatt tud 1 J dózist leadni!
A kezelőfej optikája (200 mW teljesítményig) fókuszálja a lézerfényt, amely így alkalmas lesz mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére. (A 4-500 mW-os kezelőfej természetesen csak defókuszáltan készül.) A kezelőfejre kétféle felét illeszthető. Az u.n. kontakt kezelési feltét segítséget ad a pontszerűen végzendő kezelés elvégzéséhez, a másik feltét, az u.n. száloptika csatolókúp, amelyhez a testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák illeszthetők.
 
A vezérlés a szokásos szolgáltatásokat nyújtja: a készülék folyamatos és időzített üzemmódban működtethető, működés közben a szabványos hangjelzést adja. Az időzítés a kiadott dózishoz kötődik: a készülék 1 és 10 J dózis között öt lépcsőben beállítható és a beállított dózis elérése után kikapcsol. A kezelési idő múlását az előlapon lévő LED-sor jelzi.

A szokásos szolgáltatásokon túlmenően a készülék beépített teljesítménymérőt is tartalmaz. Ez közvetlenül mutatja a lézerdióda kimenő teljesítményét. Mivel ez számos részegység helyes működésétől függ, a teljesítményjelző egyfajta hibaindikátorként is működik.

A vezérlőelektronika univerzális jellegű, vagyis a kezelőfejek egyszerre csatlakoztathatók, de természetesen egy időben csak az egyik működhet. Ily módon egy vezérlőegységgel pirosfényű és infralézer is meghajtható és a kezelés jellegének megfelelően alkalmazható. A 6 db lézerdiódát tartalmazó lézerzuhanyt ellátó tápegység is beépített. Ezért a készülék vezérlőegysége alkalmas lézerzuhany vezérlésére is (6x 20, 30, vagy 50 mW piros lézerdióda, vagy 6x50, 6x100, ill. 2x500+4x100 mW infralézer-dióda). A lézerzuhannyal kb. 10-12 cm2 felület egyidejű kezelése oldható meg. Az akupunktúrát is végző orvosok munkáját segítik a készülékbe beépített modulációs frekvenciák, azaz a 7 Nogier frekvencia és az u.n. alfa frekvencia.
 
A készülék beépített akkumulátorteleppel működik, amely feltöltött állapotban mintegy egyórányi kezelést biztosít. Természetesen a készülékhez mellékelt hálózati adapterrel tölteni lehet az akkumulátort, vagyis a folyamatos működtetés is biztosított.
 
A KLS típusú lézerek tartozéka a már említett hálózati adapter mellett a hordtáska, az akupunktúrás feltét (kontakt kezelésekhez), a száloptika csatolókúp, valamint minden fejhez 1 db., tetszés szerint választható száloptika. Az Optikop lézerek közül ez az a lézertípus, amely a világszerte legelterjedtebb készülékek tulajdonságaival is rendelkezik, így minden általános igény kielégítésére alkalmas.
Javasolt felhasználók köre
A készülék lényegében minden lágylézer kezelés elvégzésére alkalmas, ezért ajánljuk reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak, sportorvosoknak, háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak. Ezen túlmenően jól tudják használni gyerekorvosok, fül-orr-gégészek, urológusok, szinte minden orvos-szakmában megvan a helye.
Műszaki adatok
 • Felszíni kezeléshez: 30, 50, 100, 150, 350 mW piros lézer; 120, 180, 300, 600 mW piros lézerzuhany
 • Mélyebb kezeléshez: 50, 100, 200, 400, 500 mW infralézer; 300, 900, 1500 mW infra lézerzuhany
Méretek (természetesen az összméret attól függ, hogy hány és milyen kezelőfejet csatolunk a vezérlőhöz)
 • vezérlő: 24x24x12 cm, 1,15 kg
 • kezelőfejek (200 mW-ig): Ø 20 mm x150 mm, 120 gr
 • kezelőfejek (4-500 mW): Ø 30 mm x190 mm, 140 gr
Tartozékok
 • Hordtáska
 • Tartótálca
 • Egészségügyi hálózati adapter
 • 2 feltét
 • 2 db száloptika/kezelőfej (200 mW-ig)
 • Üveg száloptika (opcionális)

Vissza a lap tetjére 

 

 Bilight típusú vezérlő és lézer-kezelőfejek
Bilight
A Bilight típusú készülékek a lágylézerek legfejlettebb generációjához tartoznak. A készülék két alapvető részből áll: a vezérelő-elektronika és a kombinált kezelőfej. A kezelőfej háza ütésálló, anyagában színezett, eloxált alumínium.

A kombinált kezelőfej egy infra lézert és egy piros lézert tartalmaz (max 300 mW összteljesítményig). A beépített optika közös sugármenet mentén fókuszálja a lézerfényeket, így a készülék mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére alkalmas minden üzemmódban. A kombinált fej további előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényeihez, azaz mind a kisebb behatolási mélységű, elsősorban felületen dolgozó piros lézerfényt (pl. lábszárfekély), mind a nagyobb behatolási mélységű infra lézerfényt (pl. reumatológia) hasznosítani tudja. Emellett mélységi és felületes kezelés együttes igénye esetén (pl. foggyökér és az íny gyulladása) a szinergikus hatás is érvényesül. A kombinált kezelőfej 30, 50, vagy 100 mW-os piros lézert és kívánság szerint 50, vagy 100, 150 vagy 200 mW-os infralézert tartalmaz.

A kezelőfejhez természetesen csatlakoztathatók a különböző testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák is: így pl. szájban, fülben, hüvelyben, stb. is megoldható a szükséges terápiás beavatkozás. A vezérlőelektronika beépített célszámítógépe a benne lévő program segítségével számos szolgáltatást nyújt, amelyek megkönnyítik az orvos munkáját. Első helyen kell megemlíteni a rendkívül egyszerű dózisbeállítást: egyéb típusoktól eltérően ez a készülék "tudja", hogy milyen teljesítményű kezelőfej csatlakozik a vezérléshez, így a felhasználónak csupán a kívánt kívánt kezelési dózist kell beállítania a készüléken. A beállítás pontossága 0,1 J, aminek  bizonyos esetekben (pl. neuralgiák) nagy jelentősége van. A dózis beállításakor a készülék előlapján lévő kijelzőn a kezelési idő látható, "visszaszámláló" üzemmódban, azaz a kezelés során minden pillanatban látható a még hátralévő kezelési idő. Kezelés közben a készülék bármikor leállítható és újraindítható, akár a dózis módosításával együtt is. A számítógép mindig a helyes időt állítja be és jelzi ki.

Az akupunktőrök kedvéért külön akupunktúra állása is van a készüléknek, amikor csak az esetleges modulációs frekvenciát kell beállítani (ez lehet alfa frekvencia, vagy a szokásos hét Nogier frekvencia egyike).
 
A készülékhez a nagy felületek kezelését segítő, 6 lézerdiódát tartalmazó lézerzuhany is csatlakoztatható. Ez lehet a felületi kezelésre szolgáló piros lézerfényt sugárzó, vagy a váz-izom rendszer kezelésére szolgáló, infra lézerfényt sugárzó eszköz. Ennek vezérlését is ellátja az elektronika, azaz  ebben az esetben is közvetlenül a dózisokat kell beállítani. A vezérlőegység tartalmazza a lézerzuhany tápegységét és vezérlőegységét, de kívánságra (pl. fogorvosi felhasználás esetén) ezek kihagyhatók. Ugyanezen aljzathoz, vagy kívánságra külön beépített csatlakozóhoz illeszthető a KLSF-400, vagy KLSF-500 típusú, 400, vagy 500 mW teljesítményű infra lézer-fej, ami elsődlegesen reumatológusoknak, fiziko-terapeutáknak előnyös, mivel ezzel a kezelési idő lényegesen lerövidíthető, hiszen kb. 2 másodperc alatt tud 1 J dózist leadni!
 
A készülék a hozzáadott hálózati adapterről, vagy a beépített akkumulátortelepről működtethető. Ez utóbbi esetben kezelőfejjel kb. 3 óra, lézerzuhannyal, vagy KLSF-500 típusú kezelőfejjel kb. fél óra kezelési idő biztosított. Az elektronika rendszeres hibaellenőrzést végez a készüléken, ami többek között a lézerdiódák kimenő-teljesítményének ellenőrzését is jelenti. Így a készülék hibás működése szinte kizárt.
Javasolt felhasználók köre
A készüléket elsősorban fogorvosoknak ajánljuk, de –miután igény szerint nem csak a kombinált kezelőfej illeszthető a vezérlőhöz – minden felhasználó, aki a KLS lézert tudja használni, választhatja az igényesebb kivitelű Bilightot is. Így javasoljuk reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak, sportorvosoknak, háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak. Ezen túlmenően jól tudják használni gyerekorvosok, fül-orr-gégészek, urológusok, szinte minden orvos-szakmában megvan a helye.
Műszaki adatok
 • Felszíni kezeléshez: 30, 50, vagy 100 mW piros lézer a kombinált fejben; 120, vagy 180, vagy 300 mW piros lézerzuhany
 • Mélyebb kezeléshez: 50, 100, 150, vagy 200 mW infra lézer a kombinált fejben, 4-500 mW infralézer kezelőfej; 300, 900, vagy 1500 mW infra lézerzuhany
Méretek:
 • vezérlő: 24x24x12 cm, 1,15 kg
 • kezelőfejek (200 mW-ig): Ø 20 mm x150 mm, 120 gr
 • kezelőfejek (4-500 mW): Ø 30 mm x190 mm, 140 gr
 • kombinált fej 30x140x16 mm, 100 gr
Tartozékok
 • Hordtáska
 • Tartótálca
 • Egészségügyi hálózati adapter
 • 2 db feltét
 • 2 db száloptika a kombinált kezelőfejhez
 • Üveg száloptika (opcionális)

 Vissza a lap tetjére

 Lézerzuhany
lézerzuhany
A nagyobb felületek (pl. sebek), vagy nagyobb felületen keresztül elérhető szövetek (pl. glutális izomzat) kezelését segíti a lézerzuhany. Ez 6 lézerdiódát tartalmaz olyan elrendezésben (egy kör kerülete mentén 4 lézerdióda, a közepében 2 lézerdióda), hogy nagyjából 10 cm2-nyi felületet sugároz be egyszerre. A lézerfény nyíló nyalábja miatt ez az érték kb. 1 cm távolságból végezett kezelés esetén helyes. Mindazonáltal egy-egy kezelési felület -a biostimulációs hatás biológiai terjedésének megfelelően- a kezelőfej méretével megegyező, azaz a kezelési idő leteltével a kezelőfej teljes terjedelmében áttehető a következő kezelendő felület fölé. Ezen a módon a nagyobb felületet kevesebb lépésben, vagyis rövidebb idő alatt lehet kezelni.

A lézerdiódák lehetnek piros lézerfényt sugárzóak (640 – 690 nm tartomány), ekkor a felület kezelésére szolgál az eszköz, vagy infra lézerfényt sugárzóak (780 – 840 nm), ekkor a mélyebben fekvő szövetek kezelését segíti.
A lézerdiódák teljesítménye különböző lehet (30, 50 és 100 mW a piros tartományban és 50, 150, 500 mW az infra tartományban), de alapesetben mindegyik egyforma. Természetesen speciális igény esetében lehetőség van különböző teljesítményű, esetleg különböző hullámhosszú (piros, infra) lézerdiódák beépítésére is.

A zuhanyfej lézerdiódákkal ellentétes oldalán található az indítógomb, melynek megnyomásával a lézersugárzás beindul és az előre beállított dózisnak megfelelő ideig tart. Az ugyanezen oldalon lévő, piros fényű LED jelzi a hibátlan működést. Bármilyen hiba következtében fellépő alacsony teljesítmény esetén a LED kialszik, jelzi a hibát.
A lézerzuhany csatlakoztatható a KLSV, vagy a Bilight vezérlő- és tápegységhez. A vezérlők ennek megfelelően tartalmazzák a lézerzuhany tápegységét is. A készülékek beállítása biztosítja, hogy a vezérlőegységek kezelik mindegyik fajta lézerzuhanyt, vagyis a dózisok ekkor is beállíthatók a készülékeken. A dózisbeállítás mindig az 1 cm2-re jutó időtartamra vonatkoztatott. Ez természetesen Bilight készüléken közvetlenül is látszik (a beállított dózis és a kezelési idő közvetlen kijelzésén keresztül), a KLSV vezérlőn csak egy kis számolással követhető.

A lézerzuhanyok kivitele olyan, hogy igény esetén beállítható tartókarra helyezhető, hogy az esetlegesen hosszú idejű kezelést megkönnyítse.
Javasolt felhasználók köre
Minden lágylézer kezeléshez ajánljuk, ahol nagyobb felület, nagyobb méret kezelésére van szükség
Műszaki adatok
 • Felszíni kezeléshez: 120, 180, 300 mW piros lézerzuhany
 • Mélyebb kezeléshez: 300, 600, 1500 mW infra lézerzuhany
Méret:
 • Nyél 2x4x10 cm + Ø 80x40 mm fej, 300 gr

Vissza a lap tetjére

 

 TriKombi Lézer(7 W-os sebészeti lézer és lágylézer kombinált fej) 

A TriKombi lézer egy olyan fogorvosi lézer, amely a fogorvosi gyakorlatban alkalmazott mindhárom, optimális hullámhosszon működő lézert egyszerre tartalmazza:

• Sebészeti lézer az invaziv beavatkozásokhoz: 980 nm, 7 W
• Piros lézer a lágylézer terápia lágyszöveti alkalmazásaihoz (pl. mucosa): 660 nm, 150 mW
• Infra lézer a lágylézer terápia keményebb szöveti alkalmazásaihoz: 810 nm, 300 mW

A készülék egyedülálló tulajdonsága, hogy beépített teljesítménymérővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a száloptikán leadott teljesítmény azonnali ellenőrzését.

A kombinált kivitelű (két lézerdióda, azaz egy piros és egy infra lézerdióda van benne) lágylézer kezelőfej vezeték nélkül kapcsolódik a központi vezérlőhöz, a köztük lévő távolság több méter is lehet. A kombinált kivitelnek köszönhetően a piros és az infra hullámhossz szinergikus hatása is érvényesíthető!

A központi vezérlőhöz a sebészeti egység mellett egyszerre két, vezeték nélküli lágylézer kezelőfej is kapcsolható, így egy készülékkel párhuzamosan három székben végezhetőek a lézeres kezelések.
Javasolt felhasználók köre
Fogorvosi beavatkozásokhoz ajánljuk. 
Műszaki adatok
 • Sebészeti lézer az invaziv beavatkozásokhoz: 980 nm, 7 W
 • Piros lézer a lágylézer terápia lágyszöveti alkalmazásaihoz (pl. mucosa): 660 nm, 150 mW
 • Infra lézer a lágylézer terápia keményebb szöveti alkalmazásaihoz: 810 nm, 300 mW
Méret: 
 • 2x4x10 cm nyél + Ø 80x40 mm fej, 300 gr
Tartozékok
 • Hordtáska
 • Tartótálca
 • Egészségügyi hálózati adapter
 • 2 feltét
 • 2 db száloptika a kombinált kezelőfejhez,
 • Üveg száloptika (opcionális)

Vissza a lap tetjére