Tanfolyamok
Ajánlataink
kapcsolat
Tanfolyamok Ajánlataink Kapcsolat
medlaser dentlaser vetlaser
medlaser dentlaser vetlaser
magyar  /  English
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu Hírlevél 
Tel.: +36 1 203 Mutasd!0001, +36 70 679 Mutasd!8810
keresés
Facebook

„A lágylézer-terápia rettentően meggyorsítja a gyógyulást.” - interjú dr. Rajnai Judittal és dr. Kovács Sándorral

Dr. Rajnai Judit és férje dr. Kovács Sándor fogszakorvosok. Juditnak iskolafogászati praxisa van, Sándornak pedig vegyes fogászati rendelője. 1997 óta vállalkozók, a saját rendelőjükben dolgoznak Budakeszin. Folyamatosan keresik a hatékony kiegészítő terápiás lehetőségeket, így jutottak el 1996-ban a lágylézer-terápiáról szóló tanfolyamra, amit többek közt dr. Horváth Judit és Tanos Ervin fizikus tartottak.

„Innen indult a lézeres pályafutásunk. Nagyon meggyőző volt, ahogy átadták az ismeretanyagot. Meglepett, mennyire gyakorlatias volt, a mindennapi praxisra adaptálva. És mindezt olyan családias, meghitt hangulatban tették, hogy szinte rögtön családtagnak éreztem magam. Azonnal tudtam, hogy ezzel foglalkoznunk kell.” – emlékezik vissza Sándor.

A tanfolyam után vásároltak egy Twin Peaks típusú asztali lézert, csatlakoztatható elemekkel, többek között egy Optikop kombinált kezelőfejjel, amelyben a piros és az infra dióda külön-külön és egyszerre is működtethető. Ez azóta is kiválóan működik, idén elvitték felülvizsgálatra. Némi javításra szorult, felújították. Sőt, egy új, nagyobb teljesítményű kombinált lágylézer-készüléket is vásároltak piros- és infradiódával.

 

„Mindenre is” használják a lágylézer-készüléket

Rajnai doktornő óvodás és általános iskolás korú gyermekekkel foglalkozik. Nagyon szereti alkalmazni a lágylézer-terápiát, csak pár percet vesz igénybe, és nagyon hatásos.
Gyerekeknél aftákra és herpeszre nagyon jó a lézerkezelés. Amikor már érzik, hogy bizsereg, kezd kialakulni a herpesz, megkezeljük, és nem jön ki olyan gyakran. Hogyha begyullad a fog, fel van dagadva, meg kell trepanálni. Ezután is használom a lézert, hármas Schüssler sóval együtt. Nagyon jól működik a kettő kombinációja. Két-három nap alatt eltűnik a probléma, mintha elfújták volna. Ínygyulladásokra is alkalmazom a lézerkészüléket. De baleseteknél is kiváló, akár a lágyrész, akár a fog sérült. Egymást követő három napig lézerterápiát kap a páciens, nagyon jó tapasztalataim vannak. Fogzásnál egész pici gyerekeknél is lehet használni, ha együttműködőek. Fontos, hogy szemüveget viseljenek. Tehát, nagyon széleskörűen használható a praxisban, de a családban is.” – mondja elégedetten a doktornő.

Otthon eredményesen kezelnek vele különböző ficamokat, húzódásokat, síbaleseteket, fülgyulladást, égési sebeket.

A fiam szokta mondani, hogy mindenre is használjuk.” – mosolyogva összegzi Kovács doktor úr.

Ő is szereti és nagyon sokoldalúan használja a lágylézer-készüléket vegyes rendelőjében.  Az elmúlt több évtizedes tapasztalattal a háta mögött bátran és kreatívan bánik vele:
Leggyakrabban gyökérkezelésekre és az íny fogágygyulladással kapcsolatos problémáira használjuk, nagyon jó hatékonysággal. De gyakorlatilag mindenre lehetne alkalmazni, csak legyen ideje az embernek. Akár egy kivehető fogpótlásnál is, ami felsértette a nyálkahártyát. Ez esetben segíti a sebek gyógyulását. Foghúzás után is gyorsítja a sebgyógyulást. Illetve, hogyha komplikáció lép föl, a fogmeder begyullad, annak a kezelésére is kiváló. Az állkapocs ízület problémáinál szintén eredményesen lehet alkalmazni.

„A lágylézer-terápia rettentően meggyorsítja a gyógyulást.” - interjú dr. Rajnai Judittal és dr. Kovács Sándorral
Kevesebb gyógyszer, gyorsabb gyógyulás

A fogszakorvos házaspár szereti felhasználni az integratív medicina eszköztárát. Csak akkor szednek vagy írnak fel gyógyszert, ha nagyon muszáj.

Elvégeztem a Schüssler tanfolyamot, a homeopátiát. Van Bemer készülékünk is, tehát mi az integratív medicina hívei vagyunk. Antibiotikumot nagyon ritkán szoktunk felírni. Azt is inkább a biztonság kedvéért, mindig elmondjuk, hogyha javul az állapot, akkor nem kell kiváltani. Mi amennyire csak lehet, gyógyszerellenesek vagyunk.” – mondja Rajnai doktornő.

Kovács doktor úr hozzáteszi, hogy a lézerkészülékeket is ezért szeretik használni:
A lézerkezelés nem egy monoterápia, tehát a háttérben mindig ott van egy adekvát kezelés. Viszont elmondható, hogy a lágylézer-terápia rettentően meggyorsítja a gyógyulást, legalábbis a tünetmentességig sokkal gyorsabban el lehet jutni. Nem mellékes, hogy mindezt jóval kevesebb kemikáliával érjük el. És ami még fontos, nem tapasztaltunk mellékhatásokat, a lézernek nincs is. Kezelési reakciók ritkán előfordulhatnak, de nem okoznak kellemetlenséget.

 

Látványos javulásban nincs hiány

Rajnai doktornőnek és Kovács doktor úrnak nagyon sok sikerélménye volt az elmúlt évek alatt. Együtt mesélik lelkesen:

Egy idős néni, akinek eléggé sorvadt volt az ínye, krónikus fogágygyulladással küszködött, háromhavonta megjelent nálunk lézerkúrán. Beírta a naptárba az időpontot, és kitartóan jött. Tudta, hogy ez a betegség nem fog megszűnni sohasem teljesen, viszont a rendszeres karbantartás mellett sokáig megmaradtak a fogai, még a kicsit mozgó fogait is használni tudta.

Rajnai doktornőnek erről eszébe jut egy másik eset is:

Volt olyan felnőtt páciens, akinek megsérült a metszőfoga, mert a kutyája lefejelte. Kézzel lehetett mozgatni a fogát. Megkezdtük a lézerterápiát, és két-három nap után elkezdett megszilárdulni a fog. Az is egy látványos eset volt.”

A családon belül is előszeretettel használják a lézerkészülékeket, volt számos gyógyulásélmény.

Az egyik ilyen sikertörténet volt annak idején, amikor a fiam bárányhimlőjére használtam a lézerkészüléket, mert szenvedett szegény egész nap, és vakaródzott. A legviszketőbb hólyagokat gyorsan megkezeltük lézerrel, és utána békésebb, nyugodtabb éjszakája lett.” –  emlékezik vissza Kovács doktor úr.

„A lágylézer-terápia rettentően meggyorsítja a gyógyulást.” - interjú dr. Rajnai Judittal és dr. Kovács Sándorral


Tényleg sokáig tart egy lágylézer-kezelés?

Fogszakorvosokkal beszélgetve néha halljuk, hogy azért alkalmazzák ritkábban vagy egyáltalán nem a lágylézer-készüléket, mert sokáig tart a kezelés, és erre már nem jut idő a sok beteg mellett. Kíváncsiak vagyunk, mi a tapasztalata a fogszakorvos házaspárnak, hiszen már a kilencvenes évek vége óta használják.

A gyerekeknél nagyon gyorsan készen vagyunk, mert két-három pontot kezelek csak. Felnőtteknél viszont, amikor az összes ínypapillát alul-fölül végig kell kezelni, az legalább tíz perc. Ezért vettünk most egy nagyobb teljesítményű készüléket, ami a réginek a mobil változata. Ezt magunkkal is tudjuk vinni, ha kell.” – mondja Rajnai doktornő.

Kovács doktor úr mindenkit arra buzdít, hogy ha tényleg használni akarja a készüléket, akkor a lehető legnagyobb teljesítményt vásárolja meg:

Nem mindegy, hogy egy területet negyven másodpercig vagy hét másodpercig kell kezelni. Főleg akkor nem, hogyha nagy a felület. Például, ha a fogágy gyulladása nem áll meg egy fognál, akkor nagyon sok pontot kell végigkezelni, és egy nagyobb teljesítményű készülékkel gyorsabban lehet haladni.

Menet közben jön rá az ember, hogy minél nagyobb a teljesítménye egy készüléknek, annál jobban működik. Tulajdonképpen ugyanazt a terápiás dózist kell leadni arra az egy pontra, csak a nagyobb teljesítményű, sokkal rövidebb idő alatt teszi ezt.

 

Dr. Rajnai Judit és dr. Kovács Sándor kreatívan és bátran használták a lágylézer-készüléket az elmúlt évtizedekben. Számtalan esetben értek el látványos javulást. De nem csak ez a meggyőző számukra, hanem az is, hogy látják, mennyire szeretik és értékelik a betegek a lágylézer-terápiát. Lelkesen egyetértettek abban, hogy a jövőben is folytatják a lézerkészülékek sokoldalú használatát.

 

Rizsányi Rózsa

 

Vissza

Kapcsolat
Ügyfélszolgálat:
+36 1 203 Mutasd!0001,
+36 70 679 Mutasd!8810
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu
Gyógylézer Család Kft.
H-1117 Budapest, Budafoki út 183.
Kérdése van? Írjon nekünk!
Név (kötelező)
E-mail cím (kötelező)
Telefonszám (kötelező)
Tárgy
Üzenet
elküld