Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Kézi lézerek

Mikor válasszon kézi lézert? Akkor, ha

 •  házhoz jár betegekhez,
 • ha több rendelőben használja a készüléket.

A kézilézer lényege, hogy nincs hozzá külső vezérlő, a lézerdiódák táplálása, ellenőrzése, a különféle mérések mind be vannak építve egy kisebb méretű, kézben tartható készülékbe. Ebből következik nagy előnye: a könnyű hordozhatóság. Vagyis annak ajánljuk kézi lézereinket, aki a kezelést rendszeresen változó környezetben végzi.

 KKL típusú készülék


A KKL típusjelű lézerberendezés félvezető fényforrást (lézerdiódát), fókuszáló optikát, külső, optikai csatlakozási lehetőséget és biztonsági "kulcsot" tartalmaz. Ezen felül csatlakozási lehetőséget biztosít a hálózati adapterről történő tápláláshoz is.

 

A fényt a készülék a lézerdióda villamos gerjesztésével állítja elő 630-690 nm (sötétpiros), vagy 780-840 nm (infravörös) hullámhosszon. A fényt közvetlenül, vagy a kezelőszál csatolókúp segítségével és száloptikák használatával az orvos, az akupunktőr, vagy a kezelést végző személy a kívánt testfelületre juttathatja el.

A kezeléshez a készülék indító nyomógombját nyomva kell tartani. A kezelést jelző szaggatott hangjelzés negyed-, illetve féljoulonként folyamatosra vált, így a leadott dózis nyomon követhető.

Javasolt felhasználók köre

Ez egy egyszerű készülék, elsősorban akupunktőröknek, vagy kezelést ritkábban, kisebb dózisokkal végzőknek ajánljuk. Nagy előnye, hogy a beépített orvostechnikai biztonság mellett kicsi a mérete, könnyen szállítható.

Műszaki adatok
 • felszíni kezeléshez: 30, 50, vagy 100 mW piros (640-690 nm) lézerfény,
 • mélyebb kezeléshez: 50, 75, 100, 150 mW infra (780-840 nm) lézerfény,
 • fókuszált nyaláb száloptikák csatolásához, nagyobb felületek kezeléséhez (20o-os divergencia),
 • tápellátás: 2 db AAA méretű elem vagy akkumulátor,
 • méretek: 30×140×16 mm, 100 g (0,1 kg).
Tartozékok
 • 2 db száloptika,
 • száloptika-csatoló kúp,
 • kontaktkezelési feltét.

Vissza a lap tetejére

TwinyPeaks típusú készülék 

 twinyA Twiny Peaks lézerek a lézerkészülékek csúcstechnológiáját képviselik: egy kézi lézer méretében egy asztali lézer tudását. A kombinált, vagyis piros fényű és infralézert egyaránt tartalmazó optika mellett a készülékbe beépített mikroprocesszor biztosítja a széleskörű, minden területen optimális felhasználási lehetőséget.

A készülék háza ütésálló, anyagában színezett, eloxált alumínium.

A kombinált kezelőfej egy infralézert és egy piros lézert tartalmaz (max. 300 mW összteljesítményig). A beépített optika közös sugármenet mentén fókuszálja a lézerfényeket, így a készülék mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére alkalmas minden üzemmódban. A kombinált fej további előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényeihez, azaz mind a kisebb behatolási mélységű, elsősorban felületen dolgozó piros lézerfényt (pl. lábszárfekély), mind a nagyobb behatolási mélységű infra lézerfényt (pl. reumatológia) hasznosítani tudja. Emellett mélységi és felületes kezelés együttes igénye esetén (pl. foggyökér és az íny gyulladása) a szinergikus hatás is érvényesül.

A kezelőfejhez természetesen csatlakoztathatók a különböző testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák is: így pl. szájban, fülben, hüvelyben, stb. is megoldható a szükséges terápiás beavatkozás.

Lehetséges 50 vagy 100 %-os teljesítménybeállítás, választás a kombinált és a csak piros, vagy csak infrafényű kezelés között, a kívánt dózis beállítható J-ban, akupunktúrához választhatók modulációs frekvenciák (Nogier), kezelés közbeni szünetállapot is lehetséges.
A beállított dózis leadása után a készülék kikapcsol. Kezelés közben egy futó fénysor jelzi az idő múlását, mégpedig 5 egyenletes lépésben.
A készülék indítógombjának benyomása után 2 másodperces figyelmeztető hangjelzés hallható, ezután indul be a kezelés. A hangjelzés a lézer működési ideje alatt szaggatottan szól.

A készülékhez biztonsági kulcs tartozik, amely nélkül a működtetés kizárt.
A mikroprocesszor a beépített teljesítménymérő segítségével folyamatosan ellenőrzi a lézerdiódák kimenő teljesítményét és hiba esetén jelzést ad.

Javasolt felhasználók köre

A TwinyPeaks lézerkészülékek az orvosi alkalmazások terén elérhető csúcstechnológiával készülnek, használatukkal a kezelőorvos minden lágy-lézer terápiás eljárást meg tud valósítani. A készülék elsősorban fogorvosoknak, vagy azoknak ajánlott, akiknek gyakran kell betegágyhoz kötött páciensek kezelését végezni. Ehhez egy olyan hordozható készülék áll rendelkezésükre, ami kategóriájában jelenleg világcsúcstartó.

Műszaki adatok
 • Felszíni kezeléshez: 30, 50, vagy 100 mW piros (640-690 nm) lézerfény
 • Mélyebb kezeléshez: 50, 100, 150, vagy 200 mW infra (780-840 nm) lézerfény
 • Fókuszált nyaláb száloptikák csatolásához, nagyobb felületek kezeléséhez (20o-os divergencia)
 • Tápellátás: 3 db AAA méretű elem, vagy akkumulátor (esetleg egészségügyi hálózati adapter)
 • (Az elektronika a telepek állapotát is ellenőrzi és kijelzi, így tudható az elemcsere esedékessége)
 • Méretek: 30x205x16 mm, 120 gr
Tartozékok
 • hordtáska
 • kontakt kezelési feltét (pl. akupunktúrához)
 • száloptika csatoló kúp
 • 2 db tetszés szerinti száloptika
 • egészségügyi hálózati adapter

Vissza a lap tetejére

 EuroPowerLaser (EPL) 

A EPL svájci megrendelésre kifejlesztett, hordozható készülék kategóriájában egyedülállóan nagy teljesítmény leadására képes. Ennek előnyeit elsősorban mozgásszervi kezeléseket végző, de változó helyen kezelni kénytelen orvosok (pl. sportorvosok), asszisztensek  élvezhetik.

A készülék ütésálló, eloxált alumínium házban, fekete hűtőfejjel ellátva kerül forgalomba. A gyártás és a szervizelés természetesen Magyarországon történik.
A bekapcsolás az akkutelepen található biztonsági nyomókapcsolóval történik, a kezelés indítására a Start/Stop nyomógomb 2 másodperces nyomva tartása („szoftverkulcs”) szolgál.

A készülék egy nagy teljesítményű, látható (piros), vagy infravörös fényt sugárzó lézerdiódát tartalmaz. A maximális teljesítmény az infra tartományban 450 mW lehet, de a szokásos kivitel 333 mW-os. A látható tartományban többnyire 100 mW, de lehetséges 333 mW-os teljesítmény is. Az optikával formált fény-nyaláb enyhén széttartó, de a ráilleszthető 8 mm-es üveg száloptika segítségével bizonyos testüregen belüli kezelések (pl. szájban) elvégezhetők.
A kezelési idő a kívánt dózistól függően 4–30 másodperc, amely a Start/Stop gombbal bármikor leállítható.

A készülék sokoldalú felhasználhatóságát biztosítja a leadandó dózis állíthatósága (Select gomb) 5 lépcsőben: 20–40–60–80–100% szintre. Azaz a szokásos kivitel (333 mW) esetében 2–4–6–8–10 J leadott dózis (500 mW-os lézer esetén 3–6–9–12–15 J) állítható be. A kezelési idő múlását másodpercenkénti rövid sípszó jelzi, így a töredékdózisok leadása a sípszó számlálásával történhet.

A készülék akkumulátor teleppel működik. A tartozékként adott 2 db akkutelep és az akkutöltő biztosítja a hálózattól független működést. A beépített akkufigyelő rendszer kijelzi a telep lemerülését és leállítja az üzemelést. Kívánságra az akkutelepek helyett hálózati adapterrel is szállítható a készülék.
A készülékbe beépített ellenőrző rendszer biztosítja a hibamentes működést, azaz a leadott dózis 20% hibahatáron belül való stabilitását. A készülék leáll és hibát jelez, ha a teljesítmény, vagy a programozott kezelési idő 20%-kal eltér a beállított értéktől. Ezen kívül az ellenőrző rendszer – a lézerdióda élettartama növelése érdekében – a készülék túlságosan meleg, vagy túlságosan hideg állapotában is leállítja a működést és kijelzi a hibát.

Javasolt felhasználók köre

Speciális jellemzői miatt (hordozható készülék, amely kategóriájában egyedülállóan nagy teljesítmény leadására képes) elsősorban mozgásszervi kezeléseket végző, de változó helyen kezelni kénytelen orvosok (pl. sportorvosok), asszisztensek számára ajánljuk.

Műszaki adatok
 • felszíni kezeléshez (vagy pl. fogászati aPDT): 100 mW piros (660 nm) lézer (külön rendelésre 333 mW is lehetséges),
 • mélyebb kezeléshez: 333 mW infralézer (808 nm), 450 mW is lehetséges,
 • méret: Ø30 mm×240 mm, 250 g
Tartozékok
 • hordtáska,
 • 2 db speciális kivitelű akku akkutöltővel, vagy hálózati illesztő egészségügyi adapterrel.

Vissza a lap tetejére