Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Magunkról

Történetünk

Jelenlegi cégünk többlépcsős fejlődésen ment át, mire kialakult a mai helyzetünk. Eredetileg egy kutatóintézet lézeres-optikai laboratóriumában dolgoztunk, lézereket használó méréstechnikai fejlesztésekkel foglalkoztunk. Az intézet a rendszerváltáskor darabjaira esett, a mi kis laboratóriumunk is önálló kft. lett, amelyet később Optikop néven magánerőből vittük tovább.

1994-ben hoztuk létre a Laseuropa Kft-t, ami a készülékek forgalmazását végezte, de 5 évvel később összevontuk a két céget, megtartva az Optikopot mint márkanevet. 2009 után a Laseuropát bezártuk, és beleolvadtunk egy nagyobb cégbe, amely azonban sajnos 2012-ben megszüntette a lágylézerek gyártását. Ezért alapítottunk újra egy lágylézerek gyártására és forgalmazására szakosodott céget. Új cégünk családi vállalkozás, ezért is lett a neve Gyógylézer Család Kft., de a „család” szóval az általunk korábban gyártott készülékekre, az Optikop lézercsaládra is utalni akartunk.

Amikor 1989-ben piacra léptünk, még csak a MOM 2-5 mW-os He-Ne lézerei voltak hozzáférhetőek, mi ehhez akartunk alternatívát kínálni, miután a lézerdióda felhasználásával korábban már készítettünk néhány műszert. Ekkoriban még csak egy-két cég foglalkozott ilyen készülékekkel. készülékeinket kezdetben csak akupunktúrához és kozmetikai célokra ajánlottuk. Mivel nagyon kevesen voltunk a piacon, hamar megtaláltak minket az orvosok és egy svájci lágylézer-kereskedő is. Megkeresésük eredményeképpen néhány hónap múlva hozzákezdtünk a gyógyászati célokra is alkalmas lézerkészülékek gyártásához.

Ebben az időben  indultak a lágylézer-terápia orvosi tanfolyamaink is, amelyeket óriási érdeklődés kísért.

A jól működő svájci kapcsolatunkon keresztül – akkor már 2000-2500 db készüléket gyártottunk a svájci kereskedőnek, ami igazán kitűnő minőségbiztosítási iskola volt – hozzájutottunk a már abban az időben is terjedelmes szakirodalomhoz, és így tudtunk segíteni, tanácsot, illetve szakanyagot adni a tőlünk vásárlóknak. Ez később saját tanfolyamok szervezéséhez, illetve a téma megismerését segítő szakkönyv kiadásához vezetett bennünket, természetesen a velünk együttműködő orvosok részvételével.

Az első készülékeink kis teljesítményű (5-10mW) piros lézerek voltak, de viszonylag gyorsan elérkeztünk a 30-50 mW-os infralézerekhez. Elsők voltunk a világon, akik elérték a lágylézer kategória megengedett felső határát, az 500 mW-ot orvosi felhasználású lágylézer-készülékben. Ugyancsak mi készítettünk elsőként kombinált kézilézereket, amelyek a közös sugármenet révén szinergikus hatást is elérnek a kezelt területen.

Vevőinkkel kialakított szoros kapcsolatunk révén folyamatosan kapjuk az orvosoktól a változtatásokra vonatkozó igényeket, amelyeket lehetőség szerint igyekszünk beépíteni a készülékekbe. Vevőink visszajelzését a jövőben is fontosnak tartjuk!

A csapatunk

A Gyógylézer Család tevékenysége egy jól összeszokott csapat munkájára és vezetőinek több, mint 20 éves tapasztalatára épül. Cégünk műszaki szakmai irányítását a korábbi Oktikop és Laseurópa cégek alapítója, Tanos Ervin irányítja, készülékeink gyógyászati felhasználásához szükséges szakmai irányítást, valamint tanfolyamaink szakmai minőségének biztosítását Dr. Horváth Judit, a Lágylézer Terápia című könyv szerzője biztosítja.

Vissza a lap tetejére 

Tanos Ervin

foto Ervin1971-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikus szakán. Ettől kezdve 1989-ig a Villamosipari Kutató Intézetben dolgoztam. Kezdetben ipari plazmák fizikájával, majd ezen plazmák tulajdonságainak optikai mérésével foglalkoztam. 1976-tól a lézerlaboratórium csoportvezetője, 1983-tól az osztály tudományos osztályvezetője voltam. A tárgykörben mintegy 40, részben önálló publikációm jelent meg. 1989-ben a Kutatóintézet – a rendszerváltás mellékkörülményeként – részekre szakadt. Ezt követően két évig az egyik önálló részt vezettem, majd 1992 óta – a 2009 és 2012 közötti átmenetet kivéve – önálló vállalkozás keretében lézerdióda-alapú lézerkészülékeket fejlesztek és gyártok gyógyászati célokra. 1992 óta különböző akkreditált orvostovábbképző tanfolyamokon tanítom a diódalézerek tananyagot. A lézerek orvosi alkalmazásainak biztonsági és törvényi feltételeiről több előadást tartottam.

 Vissza a lap tetejére

Dr. Horváth Judit

1979-ben szerezte meg diplomáját a SOTE Általános Orvosi Karán.fotó Judit Előbb üzemorvos, majd 1983-tól körzeti (házi) orvos lett, jelenleg Budapesten háziorvos.

1988-ban általános orvostanból (mai elnevezése: háziorvostan) szakvizsgázott, majd 1990-ben akupunktúrából is eredményes elméleti és gyakorlati vizsgát tett.

1998-ban üzemorvostanból is szakvizsgázott.

1991 óta foglalkozik lágylézer terápiával, amit kezdetben (1996-tól) a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszéke égisze alatt, 2002 óta akkreditált orvostovábbképző tanfolyamként (Lágylézer-terápia az orvosi gyakorlatban) oktat is.

Lágylézer-terápiás tankönyve először 1994-ben, második kiadása 1996-ban, majd később 2003-ban és 2009-ben és 2017-ben is megjelent.

Megalakulásától (1995) megszűntéig (2007) a Magyar Orvosi Lágylézer Társaság (MOLLT) alelnöke és a Lágylézer Terápia folyóirat felelős szerkesztője volt. 2002-ben meghívták az EMLA (Európai Lágylézer Szövetség) Tudományos Oktatóbizottságába, amiben 2007-ig vett részt.

Vissza a lap tetejére 

Tanúsítványok: CE és ISO

ISO 9001:2008

A Gyógylézer Család elkötelezett a magas minőségű, az Európai Únióban előírt követelményeknek megfelelő, a biztonsági szempontokat a legmesszebbmenőkig figyelembevevő és a vevői igényeket kielégítő gyártói és szolgáltatói tevékenység mellett. Az ISO 9001:2008 szabvány tartalmazza azokat a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket, amelyek betartása biztosítja számunkra mindezeket. A Gyógylézer Család minőségirányítási rendszere megfelel az ISO 9001:2008 szabvány előírásainak, amelynek évenkénti tanúsítását az EMKI-OGYÉI végzi (notified body).

ISO 13485:2012

Az ISO 13485 szabvány az orvostechnikai eszközök tervezésének és gyártásának átfogó minőségirányítási rendszere. A szabvány követelményrendszerének megfelelő vállalatok mind az orvosi eszközök gyártásában, mind kapcsolódó szolgáltatásaikban megfelelnek a vonatkozó törvényi előírásoknak. A szabvány lefedi a tervezési, a fejlesztési, gyártási, üzembehelyezési területeket, a szerviztevékenységet és az orvosi műszerek értékesítését is.

A Gyógylézer Család gyártási folyamata az ISO 13485, egészségügyi minőségbiztosítási szabvány keretei között folyik, ami biztosítja az egyenletes, minden részletében ellenőrzött gyártási minőséget, az esetleges hibák gyors, ellenőrzött javítását.

CE 1011 - 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről

A Gyógylézer Család készülékei megfelelnek a 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről elnevezésű irányelv előírásainak.
Az EU-n belül orvostechnikai készülék CE jelölés nélkül nem forgalmazható, mivel ez a jelölés hivatott jelezni, hogy a készülékek megfelelnek a 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről elnevezésű irányelv előírásainak és szabadon forgalmazhatóak az Európai Gazdasági Térség (EGT) belső piacán. Cégünk tevékenységének és gyártmányainak éves akkreditációját a 1011 jelzőszámú EMKI-OGYÉI végzi, amely egy erre felhatalmazott szervezet (notified body).

Vissza a lap tetejére