Írjon nekünk,
kérdezzen tőlünk!
Küldje el nekünk kérdését és mi hamarosan megkeressük Önt válaszunkkal.
Az itt megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küldünk arról, hogy e-mailjét Ügyfélszolgálatunk megkapta.
 

Szakkönyvek

 dr. Horváth Judit: Lágylézer-terápia (Lézer-Praxis Bt., 2009, Budapest)

Dr. Horváth Judit könyve gyakorlati útmutató a lágylézerrel történő kezelések elvégzéséhez, amelyet a szerző és szerkesztő részben sokéves saját, valamint széles körű hazai tapasztalatokra és a nemzetközi kutatások eredményeire épül. A könyv olvasója megismeri a lézerek működésének alapjait, ezen belül is részletezve a diódalézereket, áttekintést kap a diódalézerek hatásmechanizmusáról, majd részletekbe menő leírást ovlashat a lágylézer-kezelések hatásairól (biológiai és klinikai hatások, indikációs területek és kontraindikációk). A szakkönyv egyik legfontosabb része a a dózistörvények leírása, amelyek ismerete hiányában nem lehet eredményes a lágylézerkezelés. 

Az indikációs területek rövid áttekintését ide kattintva érheti el.

A könyv második és terjedelmét tekintve jelentősebb részében a szerző részletesen kitér a lágylézerek alkalmazásának módjára az egyes betegségek, elváltozások esetében. A könyv ezen fejezetei praktikus felépítésűek a gyakorló orvosok számára: a szerző először részletezi a lágylézerrel eredményesen kezelhető betegségek, elválzozások tüneteit, majd megadja a megfelelő lágylézeres kezelési dózisokat, végül pontosan leírja a javasolt kezelési módot, illetve a kezelés által rövidebb és hosszabb távon kiváltott, várható hatást. A gyarkolati felhasználást tovább segíti a gazdag fényképes illusztráció.

Dr. Horváth Judit könyvét mindenkinek ajánljuk, aki lágylézerkezelést végez vagy tervez végezni.

A Gyógylézer Család Lágylézer-terápia az orvosi/fogorvosi gyakorlatban című tanfolyamain több neves hazai szakorvos előadása mellett maga a szerző ismerteti a résztvevőkkel a legfontosabb tudnivalókat.

Tanfolyamainkról ide kattinva talál részletesebb információkat. 

Vissza a lap tetejére 

Kerry G. Tume: A lézerakupunktúra kézikönyve

A könyv egy apa–fia páros akupunktúrában, lézertechnológiában és elektronikában szerzett sokéves elméleti és gyakorlati tapasztalatait mutatja be a test egyes részei (fej, nyak, felső- és alsó végtagok, törzs, bőrgyógyászat) szerint rendezve. A szerző az egyes betegségek tüneteinek rövid és lényegretörően gyakorlatias leírása után megadja a lágylézerrel kezelendő akupunkturás pontokat. A vázizomrendszer elváltozásainak kezelése mellett a lelki és egyéb zavarok kezelési lehetőségeit is bemutatja a szerző. A könyv végén lézerkezelések szójegyzéke, a gyakran használt akupunktúrás pontok vizuális, ábrákkal illusztrált áttekintése, valamint a myofascialis triggerpontok szintén ábrákkal illusztrált áttekintése található.

A szakkönyvet ajánljuk minden klinikusnak és egészségügyi dolgozónak, akik lágylézerrel végeznek akupunktúrás kezeléseket.   

Vissza a lap tetejére