Tanfolyamok
Ajánlataink
kapcsolat
Tanfolyamok Ajánlataink Kapcsolat
medlaser dentlaser vetlaser
medlaser dentlaser vetlaser
magyar  /  English
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu Hírlevél 
Tel.: +36 1 203 Mutasd!0001, +36 70 679 Mutasd!8810
keresés
Facebook

A lágylézerterápia hatásmechanizmusa

A lágylézerterápia erőssége az ismert indikációk rendkívül széles választéka. De ez a gyengéje is: nagyon nehezen hihető, hogy egy egyszerű kezelési módszer ennyire különböző hátterű esetekben bármilyen mellékhatás nélkül hatásos lehet. A fejlett kutatási módszerek feltárták a hatásmechanizmus olyan részleteit, amelyek segítenek megérteni ezt az eredményességet. Ennek az eredményességnek köszönhetően a lágylézer-terápiát használják a tünetek kezelésére a reumatológiában, fizikoterápiában, rehabilitációban, fogászatban, bőrgyógyászatban, általános orvoslásban, fül-orr-gégészeti területeken, gyerekgyógyászatban, urológiában, állatgyógyászatban, az ideggyógyászat egyes problémáinak megoldásában, illetve a szépségiparban (kozmetikák).

A lágylézerterápia azt jelenti, hogy kezelünk egy beteg, vagy legalábbis rosszabb állapotban lévő szövetet, alacsony intenzitású, 400-900 nm tartományban lévő besugárzással (a nemzetközi szakirodalom ezt LLLT, low-level laser therapy néven tarja nyilván). Az effektus, amit kapunk, megváltoztatja a sejtmembrán permeabilitását, növekvő mRNS-szintézishez és sejtproliferációhoz vezet. Ezek az effektusok nem a sugárzás hőhatásának következményei, mint a lézersebészetben, hanem fotokémiai kölcsönhatásoknak köszönhetők.

Ahhoz, hogy ilyen kölcsönhatás legyen, kellenek a sugárzást elnyelő molekulák, fotoreceptorok. Ma már több ilyet ismerünk, egyik legfontosabbnak a 80-as években fotoreceptorként is felfedezett citokróm-C-oxidáz tűnik. Ez egy átmeneti enzim a mitokondriumokban végbemenő Krebs-ciklusban, aminek a végeredménye az energia tárolását szolgáló adenozin-trifoszfát – ATP, azaz a sejt „üzemanyaga”. Vagyis a lézerfény az enzimmolekula energiaellátásának javításával végül is az ATP-szintézist, a sejt energiaellátását segíti. Ez a folyamat leghatásosabban az alacsony redoxállapotú sejtekben megy végbe.

A Harvard Egyetem kutatói nemrég fedezték fel, hogy a nitrogén-oxidok gátolják az ATP-termelést a citokróm-C-oxidáz megkötésével és ezt a kötést bontja a lézer fénye, elősegítve ezzel a folyamat helyreállását. Ez is egy lehetséges magyarázat a lézerfény kezelések hatásosságára. Azt, hogy egy-egy hibás, vagy gátolt működésű sejtben konkrétan melyik megy végbe, még nem tudjuk pontosan. Ezért van az, hogy a megfelelő lézerhullámhosszak kiválasztásában sokkal inkább az orvosi tapasztalatban felhalmozódott adatok, semmint a tudományos háttér segít.

Rólunk mondták

Az Önök által kifejlesztett készüléket lassan fél éve használom. Elsődlegesen a készülék tudása, másodsorban ár-érték aránya keltette fel érdeklődésemet. (Meggyőződésem, hogy e tekintetben a készülék „verhetetlen” a piacon.)

A készülék mindent tud, amire egy átlagos praxisban szükség lehet. Személy szerint nagy segítségemre van gyermekeknél a használata (pl. frenulectomia gyermek- és szülőbarát kivitelben).

Használom fogsebészeti beavatkozásoknál, majd a gyógyulás támogatásánál… és mindez egy készülékben!

A betegek visszajelzése egyértelműen pozitív.

A készülék használata egyszerű, kivitele praktikus. Jó vele dolgozni!

dr. Fáber Anita fogszakorvos, gyermekfogorvos
Kapcsolat
Ügyfélszolgálat:
+36 1 203 Mutasd!0001,
+36 70 679 Mutasd!8810
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu
Gyógylézer Család Kft.
H-1117 Budapest, Budafoki út 183.
Kérdése van? Írjon nekünk!
Név (kötelező)
E-mail cím (kötelező)
Telefonszám (kötelező)
Tárgy
Üzenet
elküld