Tanfolyamok
Ajánlataink
kapcsolat
Tanfolyamok Ajánlataink Kapcsolat
medlaser dentlaser vetlaser
medlaser dentlaser vetlaser
magyar  /  English
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu Hírlevél 
Tel.: +36 1 203 Mutasd!0001, +36 70 679 Mutasd!8810
keresés
Facebook

Miért Optikop?

  • magyar termék,
  • több, mint 25 éves tapasztalat,
  • 5000+ eladott lézer,
  • szakértő orvosi fejlesztések,
  • akkreditált lágylézerterápia-képzések,
  • folyamatos szerviz, akár azonnal is,
  • ISO 13485 auditált gyártási technológia,
  • minden készülék CE-tanúsítvánnyal rendelkezik (93/42/EEC),
  • svájci minőség, német megbízhatóság, magyar árak!

Történet

Jelenlegi cégünk többlépcsős fejlődésen ment át, mire kialakult a mai helyzetünk. Eredetileg egy kutatóintézet lézeres optikai laboratóriumában dolgoztunk, lézereket használó méréstechnikai fejlesztésekkel foglalkoztunk. Az intézet a rendszerváltáskor darabjaira esett, a mi kis laboratóriumunk is önálló kft. lett, amelyet később Optikop néven magánerőből vittük tovább.

1994-ben hoztuk létre a Laseuropa Kft-t, ami a készülékek forgalmazását végezte, de 5 évvel később összevontuk a két céget, megtartva az Optikopot mint márkanevet. 2009 után a Laseuropát bezártuk, és beleolvadtunk egy nagyobb cégbe, amely azonban sajnos 2012-ben megszüntette a lágylézerek gyártását. Ezért alapítottunk újra egy lágylézerek gyártására és forgalmazására szakosodott céget. Új cégünk családi vállalkozás, ezért is lett a neve Gyógylézer Család Kft., de a „család” szóval az általunk korábban gyártott készülékekre, az Optikop lézercsaládra is utalni akartunk.

Amikor 1989-ben piacra léptünk, még csak a MOM 2-5 mW-os He-Ne lézerei voltak hozzáférhetőek, mi ehhez akartunk alternatívát kínálni, miután a lézerdióda felhasználásával korábban már készítettünk néhány műszert. Ekkoriban még csak egy-két cég foglalkozott ilyen készülékekkel. Készülékeinket kezdetben csak akupunktúrához és kozmetikai célokra ajánlottuk. Mivel nagyon kevesen voltunk a piacon, hamar megtaláltak minket az orvosok és egy svájci lágylézer-kereskedő is. Megkeresésük eredményeképpen néhány hónap múlva hozzákezdtünk a gyógyászati célokra is alkalmas lézerkészülékek gyártásához.

Ebben az időben  indultak a lágylézer-terápia orvosi tanfolyamaink is, amelyeket óriási érdeklődés kísért.

A jól működő svájci kapcsolatunkon keresztül – akkor már 2000-2500 db készüléket gyártottunk a svájci kereskedőnek, ami igazán kitűnő minőségbiztosítási iskola volt – hozzájutottunk a már abban az időben is terjedelmes szakirodalomhoz, és így tudtunk segíteni, tanácsot, illetve szakanyagot adni a tőlünk vásárlóknak. Ez később saját tanfolyamok szervezéséhez, illetve a téma megismerését segítő szakkönyv kiadásához vezetett bennünket, természetesen a velünk együttműködő orvosok részvételével.

Az első készülékeink kis teljesítményű (5-10 mW) piros lézerek voltak, de viszonylag gyorsan elérkeztünk a 30-50 mW-os infralézerekhez. Elsők voltunk a világon, akik elérték a lágylézer kategória megengedett felső határát, az 500 mW-ot orvosi felhasználású lágylézer-készülékben. Ugyancsak mi készítettünk elsőként kombinált kézilézereket, amelyek a közös sugármenet révén szinergikus hatást is elérnek a kezelt területen.

Vevőinkkel kialakított szoros kapcsolatunk révén folyamatosan kapjuk az orvosoktól a változtatásokra vonatkozó igényeket, amelyeket lehetőség szerint igyekszünk beépíteni a készülékekbe. Vevőink visszajelzését a jövőben is fontosnak tartjuk!

Csapatunk
Tanos Ervin Tanos Ervin

1971-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikus szakán. Ettől kezdve 1989-ig a Villamosipari Kutató Intézetben dolgoztam. Kezdetben ipari plazmák fizikájával, majd ezen plazmák tulajdonságainak optikai mérésével foglalkoztam. 1976-tól a lézerlaboratórium csoportvezetője, 1983-tól az osztály tudományos osztályvezetője voltam. A tárgykörben mintegy 40, részben önálló publikációm jelent meg. 1989-ben a Kutatóintézet – a rendszerváltás mellékkörülményeként – részekre szakadt. Ezt követően két évig az egyik önálló részt vezettem, majd 1992 óta – a 2009 és 2012 közötti átmenetet kivéve – önálló vállalkozás keretében lézerdióda-alapú lézerkészülékeket fejlesztek és gyártok gyógyászati célokra. 1992 óta különböző akkreditált orvostovábbképző tanfolyamokon tanítom a diódalézerek tananyagot. A lézerek orvosi alkalmazásainak biztonsági és törvényi feltételeiről több előadást tartottam.

Tanúsítványok: CE és ISO

ISO 13485:2016


Az ISO 13485 szabvány az orvostechnikai eszközök tervezésének és gyártásának átfogó minőségirányítási rendszere. A szabvány követelményrendszerének megfelelő vállalatok mind az orvosi eszközök gyártásában, mind kapcsolódó szolgáltatásaikban megfelelnek a vonatkozó törvényi előírásoknak. A szabvány lefedi a tervezési, a fejlesztési, gyártási, üzembehelyezési területeket, a szerviztevékenységet és az orvosi műszerek értékesítését is.
A Gyógylézer Család gyártási folyamata az ISO 13485, egészségügyi minőségbiztosítási szabvány keretei között folyik, ami biztosítja az egyenletes, minden részletében ellenőrzött gyártási minőséget, az esetleges hibák gyors, ellenőrzött javítását.

CE 1011 – 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről


A Gyógylézer Család készülékei megfelelnek a 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről elnevezésű irányelv előírásainak. Az EU-n belül orvostechnikai készülék CE jelölés nélkül nem forgalmazható, mivel ez a jelölés hivatott jelezni, hogy a készülékek megfelelnek a 93/42/EGK európai irányelv az orvostechnikai eszközökről elnevezésű irányelv előírásainak és szabadon forgalmazhatóak az Európai Gazdasági Térség (EGT) belső piacán. Cégünk tevékenységének és gyártmányainak éves akkreditációját a 1011 jelzőszámú EMKI-OGYÉI végzi, amely egy erre felhatalmazott szervezet (notified body).
Rólunk mondták

Az Önök által kifejlesztett készüléket lassan fél éve használom. Elsődlegesen a készülék tudása, másodsorban ár-érték aránya keltette fel érdeklődésemet. (Meggyőződésem, hogy e tekintetben a készülék „verhetetlen” a piacon.)

A készülék mindent tud, amire egy átlagos praxisban szükség lehet. Személy szerint nagy segítségemre van gyermekeknél a használata (pl. frenulectomia gyermek- és szülőbarát kivitelben).

Használom fogsebészeti beavatkozásoknál, majd a gyógyulás támogatásánál… és mindez egy készülékben!

A betegek visszajelzése egyértelműen pozitív.

A készülék használata egyszerű, kivitele praktikus. Jó vele dolgozni!

dr. Fáber Anita fogszakorvos, gyermekfogorvos
Kapcsolat
Ügyfélszolgálat:
+36 1 203 Mutasd!0001,
+36 70 679 Mutasd!8810
E-mail: ugyfelszolgalat@gyogylezer.hu
Gyógylézer Család Kft.
H-1117 Budapest, Budafoki út 183.
Kérdése van? Írjon nekünk!
Név (kötelező)
E-mail cím (kötelező)
Telefonszám (kötelező)
Tárgy
Üzenet
elküld